Vad är en människa

text på figur med ord omkring sig

På vår andra träff på Pedagogiskt Forum hade vi fått en intressant fråga: Vad är en människa. Och sedan fick vi förklara varför vi såg det så.

Det som är gemensamt för de flesta som arbetar på en folkhögskola är faktisk vår människosyn. Orden som dök upp är tankeväckande. Även om du ser att det står Elak i bilden så handlade just det om att vi faktiskt är komplexa varelser, och att det finns inget så mänskligt som det. Och att vi faktiskt kan välja det ena eller andra.

Bemötandet av vår mänsklighet; vår egen och andras, är en annan sak som är speciell för folkhögskolor och något vi är stolta över tror jag. Att få höra hur mina kollegor resonerar kring ett ämne som detta är upplyftande och ger mig både hopp och förtröstan. Vi är på väg att bli en lärande organisation – och det känns fantastiskt. Och det är så lätt som att få tid att mötas någon gång då och då och tala med varandra.

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i reflektioner, utveckling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *