Kreativa människor

Vad gör någon som är kreativ? Kan vem som helst vara kreativ? Vad har vi för nytta av kreativitet? Jag hittade en svensk forskare idag – äntligen – som forskar på kreativitet. Han heter Samuel West.

Du kan läsa mer om hans tankar och forskning på hans blogg om arbetsglädje och kreativitet. Samuel West forskar på kreativitet i Lund och delar med sig av mycket matnyttigt. Han har taggar som Inspiration, Lek och lekfullhet, Play at work, Arbetsglädje, Böcker om kreativitet, innovation och lek. Sätt på kaffet och klicka dig dit för en trevlig stunds läsning.

Jag gillar honom för att han kopplar lek till kreativitet, och hävdar att alla kan vara kreativa, inte bara konstnärer. Ja, du ser; han säger det mesta som jag är helt övertygad om: till exempel att det är viktigt att få vara kreativ på jobbet – för att stärka arbetsglädjen.

Det är sommarlov och semester nu, och nu så har du kanske tid att reflektera över hur du kan tänka dig att bli mer kreativ på jobbet. Det ska jag göra. Fast inte just nu. Först ska jag vara kreativ på jobbet – Sommarkurserna på Löftadalens folkhögskola är i full gång och jag är mitt i den här härliga smeten!

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Kreativitet, utveckling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *