IT i skolan

En del av det pedagogiska som nästan inte går att missa idag är IT. Vad vi än tycker om att använda ”paddor”, mobiler, datorer i undervisningen så kan vi nog inte undvika det i längden. Jag tittade nyss själv på en video på YouTube som vände lite uppochner på mitt eget tänk:

Som IT-pedagog funderar jag ibland över skillnaden mellan de IT-frälsta kollegorna och de som inte är det. Vad är det som får mig att hänga med datorn på en lördag – som idag – och leta efter material till skolan eller till bloggen, eller bara för att underhålla mig själv? Ja förutom en obotlig nyfikenhet och lärlust så gillar jag att se vad jag kan göra. Hur långt jag kan gå – för att göra undervisning varierande och rolig. Inte bara för att hålla deltagarna glada, utan mig själv!

Är du en av dem som suckar när det gäller IT och datorer i skolan? Eftersom lärande är så beroende av just lust och engagemang så tänker jag att det är meningslöst att bli stressad över valet att inte använda IT. Men jag hoppas att du gjort valet för att du är inspirerad av andra saker!

Sju bra vanor för it-lärare

Sju bra vanor

Stephen R Covey – som mest är känd för boken ”Att leva och verka till 100%” har inspirerat till den här bilden som jag gjort i programmet iMindMap. Innehållet i bilden har jag översatt från en annan bild från bloggen alwaysprepped.

Om Brita Wanngård

Jag är bildlärare på Löftadalens Folkhögskola. Mitt jobb är att undervisa på Bild- och Konstlinjens Distanskurs i första hand.
Det här inlägget postades i Appar, IT och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *